Top 5 meest innovatieve tuintrends van 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

In dit artikel worden de meest innovatieve tuintrends voor 2019 besproken. Op deze manier kunt u ideeën opdoen en op de hoogte blijven van de laatste trends in de tuin.

Verbinding binnen en buiten

Het interieur en de tuin werden vaak als losse elementen beschouwd. Tegenwoordig zijn binnen en buiten meer in verbinding. Het interieur moet meer bij de tuin en het landschap passen, de tuin wordt meer op het interieur aangepast. We zien deze verbinding op verschillende niveaus.
De lijnen die binnen zijn toegepast worden vaker naar buiten getrokken. Op deze manier ontstaat er een directe verbinding met de tuin. Daarnaast kunt u de materialen die u binnen gebruikt ook buiten gebruiken. Denk aan keramische tegels die zowel voor binnen als buiten geschikt zijn. Ook bij uw beplanting kunt u dit doen, sommige planten kunt u zowel binnen als buiten zetten.

Groente, fruit en kruiden in de tuin

U kunt uw tuin ook voor functionele doeleinden gebruiken. In 2019 zien we dat men steeds meer groente, fruit en kruiden in de tuin zet. Het oogsten van eigen kweek is leerzaam voor u en uw kinderen. Zo ontdekt u de verschillende fases van het groeiproces en heeft u uw eigen onbespoten oogst.

groente in de tuin

Meer groen en minder bestrating

We zien steeds meer groen in de tuin. Bestraling lijkt langzaam minder te worden en vooral groene kleuren komen terug. Wanneer u op dit moment veel bestrating heeft kunt u overwegen een deel op te offeren. Meer groen brengt zowel kleur als leven in de tuin. Zo kunt u nog meer van de veranderende seizoenen genieten. Zit u niet op extra onderhoud te wachten? Dan kan het aanleggen van gras interessant zijn. Gras is in tegenstelling tot beplating een stuk vriendelijker in het onderhoud.

Tuinhuis met veranda

Ziet u zich al op de veranda van uw eigen tuinhuis zitten? U kunt daar ongestoord van uw tuin genieten. Het gebruik van een tuinhuis wordt steeds populairder in Nederland en zeker voor de grotere tuinen. Door natuurlijke elementen in uw tuinhuis op te nemen past uw tuinhuis mooi bij het geheel. Doordat u overdekt zit kunt u schuilen wanneer het regent en bent u in de zomer tegen de felle zon beschermd. In de avond voelt een tuinhuis als een warm onderkomen waar u zich terugtrekt. Een tuinhuis fungeert ook als opslag. U kunt uw grasmaaier, tuinmeubilair en ander materiaal in uw tuinhuis opslaan.

Eetbare planten

Naast het bijhouden van een eigen moestuin met groente, fruit en kruiden is er meer met eetbare gewassen mogelijk. Het wordt steeds populairder om eetbare gewassen voor de sier toe te voegen.
Meestal zijn eetbare planten groente, er is echter veel meer eetbaar dan vaak gedacht wordt. Zo is er een eetbaar viooltje en zijn er grassen die u in bijvoorbeeld salades kunt verwerken.
Bent u gek op kool? U kunt het ook voor de sier in uw tuin plaatsen. De kleuren van kool doen sprookjesachtig aan en kunt u oogsten om in gerechten te verwerken. Er bestaat ook sierkool, net als boerenkool is dit eetbaar. Sierkool ziet er fraai in uw tuin uit, maar is helaas minder smaakvol dan de normale variant.

Share.

About Author

Comments are closed.