Hoe werkt een pizzarette?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hoe werkt een pizzarette?

Gourmet is door de jaren heen uitzonderlijk populair geworden. In het merendeel van de gevallen wordt hiervoor gewoon gebruik gemaakt van een bakplaat waar vis, vlees en / of groentjes op worden gebakken. Wat zou je er echter van denken om eens gebruik te maken van een zogenaamde pizzarette? Dit handige, leuk uitziende oventje is uitgerust met een bakplaat en voorzien van diverse uitsparingen waardoor het tot maximaal zes personen tegelijkertijd mogelijk wordt om de lekkerste mini-pizza’s te maken. De temperatuur in de pizzarette kan (afhankelijk van het type) oplopen tot maar liefst 230 graden waardoor mini-pizza’s probleemloos in 7 à 10 minuten kunnen worden gebakken.

 

Type bakplaat

Vooraleer je over gaat tot de aankoop van een pizzarette is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er twee verschillende soorten bakplaten bestaan. Er zijn wat dat betreft pizzarettes die beschikken over een gewone, standaard bakplaat, maar daarnaast zijn er ook die zijn uitgerust met een vuurvaste stenen bakplaat. In principe zal iedere gebruiker wel zo zijn persoonlijke voorkeur hebben, al moet het wel gezegd dat de vuurvaste stenen bakplaat doorgaans als het meest interessant wordt ervaren. De reden? Zeer eenvoudig, door gebruik te maken van een pizzarette die is uitgerust met een stenen bakplaat zorg je er namelijk voor dat het vocht niet de kans krijgt om in de bodem van de pizza te trekken. Hierdoor wordt deze niet slap en kan je te allen tijde genieten van een heerlijk, knapperige korst.

 

Hoe werkt het bakken precies?

De aanwezigheid van een bakplaat doet het reeds vermoeden, wanneer je mini-pizza’s wil bakken met behulp van de pizzarette neem je een bodem, vul je deze met enkele van de aanwezige ingrediënten en plaats je deze op de spatel. Breng de spatel vervolgens via één van de uitsparingen naar binnen in de pizzarette en plaats de pizza op de bakplaat. Laat deze vervolgens bakken tot ze klaar is, haal ze uit de oven en smullen maar!

 

Benodigde ingrediënten

Wanneer je lekkere mini-pizza’s klaar wil maken spreekt het voor zich dat je daarvoor nood hebt aan verschillende ingrediënten. In eerste instantie is er uiteraard de bodem, maar daarnaast zijn er ook nog de vele ingrediënten die deel moeten gaan uitmaken van het beleg. Wat dat betreft kan je zo uitgebreid gaan of je zelf wil. Bekende ingrediënten die in ieder geval niet mogen ontbreken zijn bijvoorbeeld tomatensaus, mozzarella, uienringen, geraspte parmezaanse kaas en olijven. Dit aanbod aan ingrediënten kan zeer eenvoudig worden uitgebreid, bijvoorbeeld met paprika, allerhande vis zoals ansjovis en zalm, garnalen en ga zo maar door. Het mag in ieder geval duidelijk zijn, wanneer je er voor kiest om lekkere mini-pizza’s te maken met behulp van de pizzarette beschik je steeds over een unieke mogelijkheid om de beste pizza’s op maat van jouw wensen te maken.

 

Share.

About Author

Comments are closed.