Hoe installeer ik een terrasverwarmer?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Wanneer u graag het hele jaar door gebruik maakt van uw terras kan het een interessante keuze zijn om een terrasverwarmer te laten plaatsen. Het plaatsen van zo’n terrasverwarmer heeft doorgaans echter heel wat voeten in de aarde. Hoe hoog dient deze bijvoorbeeld te worden gemonteerd, van welk type terrasverwarmer gaat u gebruikmaken en is zo’n verwarming buiten wel veilig? Met welke vragen u ook zit met betrekking tot het installeren van een terrasverwarmer, wij proberen er in dit artikel alvast een sluitend antwoord op te geven.

 

De hoogte van de terrasverwarmer

Het spreekt voor zich dat de hoogte waarop de terrasverwarmer wordt geplaatst van cruciaal belang is. Hoewel er hier geen specifieke eisen voor bestaan wordt er doorgaans rekening gehouden met de volgende hoogtes:

  • Voor een terrasverwarmer van 1400 tot 1500 W geldt een hoogte van 2,10 meter ten opzichte van de vloer
  • Voor een terrasverwarmer van 2000 W geldt een hoogte van 2,50 meter
  • Voor een terrasverwarmer van 3000 W of meer geldt een minimale hoogte van tussen de 2,70 en 3 meter

Bovenstaande maakt alvast duidelijk dat de hoogte van de terrasverwarmer sterk afhankelijk is van de kracht van de terrasverwarmer.

 

Hoe een terrasverwarmer plaatsen?

Er bestaan twee verschillende mogelijkheden om een terrasverwarmer te plaatsen. U kunt er voor kiezen om deze op te hangen waardoor u geen extra statief meer hoeft aan te kopen, maar u kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van een zogenaamde floorstand. Wanneer u het aanbod aan terrasverwarmers van webwinkels onder de loep neemt zult u merken dat deze steevast apart moet worden aangekocht, althans indien u beslist om de terrasverwarmer op de grond te plaatsen en niet op te hangen aan de muur of aan het plafond van een tent of een veranda. Het bevestigen van een terrasverwarmer brengt overigens geen speciale moeilijkheden met zich mee en is bijgevolg zeer eenvoudig. Hou er wel rekening mee, hoe groter de oppervlakte die moet worden opgewarmd, des te zwaarder (en veelal ook groter) de terrasverwarmer zal moeten zijn, maar dat ligt voor de hand.

 

Waar de terrasverwarmer plaatsen?terrasverwarmer

Veel mensen stellen zich steevast de vraag hoe de terrasverwarmer nu precies geplaatst dient te worden. Met andere woorden, aan welke kant van het lichaam wordt de warmte ontvangen? Onderzoek heeft aangetoond dat het niet zo interessant is om de terrasverwarmer achter u te plaatsen, in tegenstelling zelf. Het is een stuk aangenamer wanneer de warmte van de terrasverwarmer u vooraan en aan de zijkant van het lichaam bereikt. Kijk maar eens hoe u tijdens een mooie voorjaarsavond op een terras gaat zitten, toch ook altijd met het zonnetje vooraan op de huid? Hetzelfde geldt voor de situering van de terrasverwarmer.

 

Het gebruik van elektrische terrasverwarmers

Er zijn op de markt twee verschillende soorten terrasverwarmers terug te vinden, namelijk degene die werken op elektriciteit en zij die werken op gas. Beide terrasverwarmers zijn zeer eenvoudig in gebruik, al brengt de verwarmer op gas een klein extra risico met zich mee. Omwille van deze reden raden wij aan elektrische terrasverwarmers te gebruiken. Zo bent u niet alleen verzekerd van een efficiënte verwarming van uw ruimte, daarnaast kunt u ook nog eens rekenen op een uitstekende veiligheid.

Share.

About Author

Comments are closed.